Najčešće postavljana pitanjО:

P:   Koliko je vremena potrebno za izradu međunarodne vozačke dozvole?
 
О:   Izrada međunarodne vozačke dozvole se obavlja u roku od 24 časa od momenta dobijanja neophodnih informacija i uplate prilikom naručivanja putem Interneta. Kod naručivanja u kancelariji i odgovarajuće uplate na licu mjesta, proces izrade međunarodne vozačke dozvole traje oko 15 minuta. Imajte na umu da isporuka u različite zemlje i gradove može da potraje od 1 do 6 dana.
 
 
P:   Каkve informacije moram da dostavim kako bih mogao da dobijem međunarodnu vozačku dozvolu?
 
О:   Potrebna je obična kopija Vaše originalne vozačke dozvole, fotografija u boji bilo kojeg formata na jednobojnoj pozadini, skenirani prikaz potpisa crnom bojom na bijeloj podlozi. Isto tako, morate da popunite zahtjev za dobijanje međunarodne vozačke dozvole, na našem sajtu ili u kancelariji. Možete da popunite i pošaljete anketu za dobijanje međunarodne vozačke dozvole putem elektronske pošte.
 
 
P:   Da li lice koje nema nacionalnu vozačku dozvolu može da naruči međunarodnu vozačku dozvolu?
 
О:   Ne, ne može. Međunarodna vozačka dozvola je prevod nacionalne vozačke dozvole.
 
 
P:   Na koje jezike se prevodi originalna vozačka dozvola?
 
О:   Engleski, arapski, španski, francuski, kineski, njemački, ruski, japanski.
 
 
P:   Da li je tačna informacija o tome da za putovanje u inostranstvo nije potrebna međunarodna vozačka dozvola, pošto nacionalna vozačka dozvola odgovara međunarodnom standardu.
 
О:   Каko je pokazala višegodišnja praksa, nažalost, vozačka dozvola Ruske Federacije se ne priznaje u mnogim zemljama i u mnogim agencijama za iznajmljivanje vozila, kao i kod saobraćajnih udesa. Bez obzira na to što je ona prevedena na francuski jezik, u samoj Francuskoj većina kompanija je ne priznaje. Ista je situacija i sa evropskom vozačkom dozvolom na teritoriji SAD. Takvih primjera ima prilično mnogo, kako bi se shvatilo da je međunarodna vozačka dozvola potrebna za validno putovanje izvan teritorije svoje zemlje.
 
 
P:   Željeo bih da naručim nekoliko međunarodnih vozačkih dozvola odjednom sa istom adresom isporuke. Da li moram platiti uslugu slanja za svaku narudžbinu?
 
О:   Ne, ne morate. Morate da platite samo za jednu dostavu, bez obzira na broj naručenih međunarodnih vozačkih dozvola.